За всеки собственик иил пък управител на ресторант е важно не само да

...
За всеки собственик иил пък управител на ресторант е важно не само да
Коментари Харесай

11 хитри уловки в ресторантите, за които сервитьорите си мълчат

За всеки собственик иил пък управител на ресторант е значимо освен да ни нахранят толкоз вкусно, че да се върнем още веднъж. За тях е значимо също и да поръчаме точно това, което е преференциално за тях.

AdMe.ru решава да извади на ярко универсалните уловки на ресторантьори, сервитьори и маркетолози, поради които ние, клиентите харчим повече, в сравнение с ни наподобява на пръв прочит в менюто.

1. Меню за " Всекиго по нещо "

Забелязали ли сте, че в съвсем всяко кафене към този момент има и нещо за похапване, изключително вегетариански леки закуски? Асортиментът в бизнеса със заведенията за хранене от всякакво естество е селекциониран по този начин, че никой да не си тръгне гладен. Например, във всяко меню има нещо по-изчанчено, по което сега си падат младежите, нещо мазно и питателно – за доста гладните, нещо леко и диетично – за тези, които пазят фигурата си и така нататък

 2. Музика

На фона на мелодична и ненатрапчива музика хората могат да изядат доста повече в сравнение с без нея, са потвърдили редица на практика проучвания на тази специфичност. Оптималният вариант  е да звучи класика, при която хората харчат приблизително с 10% повече от първичните си планове. Има психическо пояснение: класиката покачва подсъзнателно самооценката и човек се усеща по-богат и стабилен, отклокото е. Музикалният репертоар може да се сортира и с още по-конкретни цели: под звуците на френски шансони всеобщо стартират да си поръчват вино, а рокът отваря глътката за бира.

3. С 10 % от горната страна

Повечето клиенти не се впечатляват в случай че цената, която в началото са възнамерявали да платят, се окаже със 7–10 % повече. Точно по тази причина сосовете в заведенията от веригите за бързо хранене или други добавки към главното меню костват не повече от 10% от цената на блюдата.

 4. Компактно меню

Менюто, преливащо от оферти, смущава клиентите. Освен подозренията дали са създали верния избор след дълго съмнение по листата с ястия, мнозина от тях стартират да подозират, че надали е допустимо всяко от тях да бъде приготвено качествено. Затова и заведенията за хранене, които държат да се употребяват с имиджа на класни заведения, поддържат къси менюта. А висшият пилотаж е меню, събрано на един лист. Но пък по тази причина, колкото по-кратко е менюто, толкоз по-високи са цените.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР